Krab, gebakken |
|
500 g krab (gekookt) 2 lepels/30 ml maïzena 2 lepels/30 ml sojasaus 1 lepel/15 ml azijn 1 lepel/15 ml suiker 1 lepel/15 ml rijstwijn 2 plakjes gehakte gemberwortel 2 gehakte sjalotjes 1 thl/5 ml sesamolie 3 lepels/45 ml olie In Hunan wordt zoetwaterkrab gebruikt, maar het kan ook met zeekrab. |
|
BereidingSnij het uiteinde van de rabbenpoten af, heel het lichaam uit de schaal, kraak de scharen en haal het vlees eruit. Hak het vlees van het lichaam in 4 stukken. Strooi maïzena over het vlees.Meng sojasaus, azijn, suiker, rijstwijn, gemberwortel, sjalot en de resterende maïzena. Verhit de olie, bak de krab bruin. Voeg de saus toe, roer goed. Afmaken met sesamolie. |
Home > Recepten