Home > Recepten

Gouden munt-eieren

6 eieren

1.5 lepel/25 ml maïzena

olie



SAUS:

1 plakje gehakte gemberwortel

1 gehakte sjalot

2 gehakte groene Spaanse pepers

2 lepels/30 ml sojasaus

1 lepel/15 ml azijn

1 thl/5 ml suiker

1 lepel/15 ml rijstwijn

0.5 theelepel/2 ml ve-tsin

0.5 theelepel//2 ml sesamolie

1 lepel/15 ml maïzena
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Chinees (Hunan)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Kook de eieren hard, pel ze en snij in muntvormige, fijne plakjes. Bedek elk plakje met een beetje maïzena, bak aan beide zijden bruin in een beetje hete olie.

Mengde saus en giet over het ei, roer voorzichtig door en leg op een schaal.