Home > Recepten

Gouden munt-eieren

6 eieren

1.5 lepel/25 ml ma´zena

olie



SAUS:

1 plakje gehakte gemberwortel

1 gehakte sjalot

2 gehakte groene Spaanse pepers

2 lepels/30 ml sojasaus

1 lepel/15 ml azijn

1 thl/5 ml suiker

1 lepel/15 ml rijstwijn

0.5 theelepel/2 ml ve-tsin

0.5 theelepel//2 ml sesamolie

1 lepel/15 ml ma´zena
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Chinees (Hunan)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Kook de eieren hard, pel ze en snij in muntvormige, fijne plakjes. Bedek elk plakje met een beetje ma´zena, bak aan beide zijden bruin in een beetje hete olie.

Mengde saus en giet over het ei, roer voorzichtig door en leg op een schaal.