Dong' An-kip |
|
1jonge kip van 1 kg 3-4 gedroogde rode Spaanse pepers 2-3 gedroogde, geweekte Chinese gedroogde champignons 2 plakjes gemberwortel 2 sjalotten 0.5 theelepel/2 ml szechuan-peper 3 lepels/45 ml olie 2 thl/10 ml zout 1.5 lepel/25 ml azijn 1 lepel/15 ml sojasaus 1 lepel Kao Liang brandewijn 1 lepel/15 ml maïzena 1 thl/5 ml sesamolie |
|
BereidingDompel de kip 10 minuten in kokend water, spoel dan af in koud water en laat afkoelen.Haal het vlees van de botten en snij in reepjes van 2.5 x 1 cm. Snij champignons, Spaanse peper, gemberwortel en sjalot in reepjes, plet de peperkorrels. Verhit de olie. Doe eerst de Spaanse peper, gemberwortel, sjalot en peper erin, dan de kip en champignons, roerbak enkele tellen. Voeg zout, sojasaus, azijn en brandewijn toe. Voeg, als het gaat borrelen, de (met wat water aangelengde) maïzena toe. Roer goed. Direct voor het opdienen de sesamolie toevoegen. NotitiesDong' An is een kleine stad in Hunan.Dit lijkt een Szechuan-gerecht, maar er is een subtiel verschil. |
Home > Recepten