Home > Recepten

Vissoep, Chinese

1 zoetwatervis zoals forel

1/3 kopje/50 g gekookte ham

3-4 geweekte gedroogde Chinese champignons

1 blok tofu of tahoe

3 lepels/30 ml bamboescheuten

5 kopjes/1,2 l krachtige bouillon

1 plakje gemberwortel

1 sjalot

1 lepel/15 ml reuzel

1 lepel/15 ml zout

1.5 lepel/25 ml rijstwijn

1/2 thl/2 ml gemalen szechuanpeper
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees (Yunnan/Guizhou)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Maak de cis schoon. Snij champignons en ham in dunne stroken, bamboescheuten in dunne plakjes en tofu in kleine blokjes. Hak sjalot en gemberwortel.

Verhit de reuzel, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de vis erbij, daarna ham, champignons, bamboescheuten, rijstwijn, sherry, gemberwortel en sjalot. Laat 15 minuten koken. Doe de tofu erbij. Zet het vuur lager en kook 5minuten. Strooi de peper erover en serveer.