Kung Po Kip 2 |
|
1 jonge kip van 1,25 kg 1 thl/5 ml zout 1.5 lepel/25 ml sojasaus 1 lepel/15 ml maïzena 4 lepels/60 ml olie 4-5 gedroogde rode Spaanse pepers, fijngehakt 2 plakjes gemberwortel 2 lepels/30 ml gemalen gele bonenpasta 1 lepel/15 ml suiker 2 sjalotten in korte stukjes gesneden |
|
BereidingBeen de kip uit maar laat het vel zitten. Snij het vlees in kersgrote vierkantjes. Marineer met zout, sojasaus en maizena.Verhit 3 lepels = 45 ml olie, roerbak het vlees 2 minuten, haal eruit. Verhit de rest van de olie, bak de peper en gemberwortel donker. Dan de bonenpasta toevoegen, een paar maal roeren, kip erbij, dan suiker en sjalotten. Goed mengen, serveren. NotitiesEen door Szechuan beinvloed gerecht. |
Home > Recepten