Home > Recepten

Bapao met cha shiu

Deeg:

4 kopjes/500 g bloem

1.5 lepel/25 ml gedroogde gist

2.5 thl/12 ml suiker

3 lepels/45 ml lauwwarm water

1.25 kopje/300 ml lauwwarme melk



VULLING:

500 g cha shiu varkensvlees (zie recept elders)

2 teentjes knoflook

2 lepels/30 ml sojasaus

2 lepels/30 ml suiker

1 lepel/15 ml reuzel

0.5 lepel/10 ml maïzena
  • Omschrijving recept: Dimsum, Chinees
  • Aantal Porties: 24
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Vermeng gist, suiker en warm water om de gist te laten oplossen, zet warm weg tot het gaat gisten.

Zeef de bloem, giet geleidelijk het gistemengsel erop en de warme melk, roer tot een stevig deeg.

Kned het deeg 10 minuten stevig en laat 1.5 tot 2 uur op een warme plaats rijzen of tot het volume verdubbeld is.

Snij het varkensvlees in kleine dunne plakjes, stuk de knoflook fijn.

Verhit de reuzel, bak de knoflook bruin en verwijder die. Doe dan het vlees, sojasaus en suiker erbij, bak 2-3 minuten, bind met (met wat water vermengde) maizena. Verdeel in 24 porties.

Kneed het deeg 5 minuten, rol toteen lange worst en snij er 24 schijfjes van. Plet elk schijfje in de palm van de hand, rol uit tot een stukje van 10 cm doorsnee.

Leg in het midden van elk schijfje een portie vulling, duw de zijkanten omhoog, draai van boven het deeg stevig bij elkaar zodat hetr goed sluit. Laat 20-30 minuten rusten.

Leg op een natte doek op een stoomrekje met 2,5 cm tussenruimte en stoom 15 minuten krachtig.