Home > Recepten

Shao-mai, gestoomde

1) pannenkoekjes:

4 kopjes/500 g bloem

1.25 kopje/330 ml kokend water

1 ei



(kan ook met wontonvellen!)



VullingL:

225 g varkensfilet

225 g rauwe gepelde garnalen

3-4 gedroogde Chinese champignons (geweekt)

0.5 kopje/50 g Chinese koolbladeren

0.5 thl/2 ml zout

2 thl/10 ml suiker

1 lepel/15 ml sojasaus

1 thl/5 ml sesamolie
  • Omschrijving recept: Dimsum; Chinees
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Zeef het bloem, roer er met een paar eetstokjes of een houten lepel het water door. Kneed met een ei erdoor tot een stevig deeg. Rol uit tot dunne pannenkoekjes.

(of gebruik wontonvellen).



Roer zout en garnalen 2 minuten door elkaar.

Hak varkensvlees, champignons en kool grof zoals een rijstkorrel. Voer garnalen, sojasaus, suiker en sesamolie toe.

Leg een pannenkoek in de palm van de hand en maak er een 'kopje' van. Doe er 1 lepel/15 ml vulling in. Neem met de andere hand de randen rond de vulling bij elkaar, zodat het in natuurlijke plooien valt. Duw zachtjes op het midden, zodat een soort taille ontstaat. Tik met het deeglapje op een glad vlak, zodat de onderkant vlak wordt en het pakje rechtop kan staan. Leg op een licht ingevet stoomrekje en stoom 10-15 minuten krachtig.