Home > Recepten

Yangzhou-gebakken rijst

1 1/3 kopje/225 g rijst

100 g gepelde garnalen

100 g char siu varkensvlees

1 kopje doperwten

2-3 gedroogde Chinese paddestoelen, geweekt

1 kopje/100 g wortels

2 eieren

2 sjalotten

1 thl/5 ml zout

1 lepel/15 ml sojasaus

3 lepels/45 ml olie

komkommer
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Chinees (Yangzhou)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Kook de rijst.

Snij het vlees, champignons en wortels in erwtgrote blokjes. Hak de sjalotten fijn. Klop de eieren los met wat zout en de sjalotten.

Verhit 1 lepel/15 ml olie en maak roereieren.

Verhit de resterende olie, roerbak erwten, champignons, wortels, char siu en garnalen, voeg zout toe, roer goed door elkaar.

Voeg rijst toe en sojasaus, roer goed zodat de rijst niet plakt.

Breek de roereieren in kleine stukjes en voeg toe.

Garneer met gehakte komkommer.