Home > Recepten

Tofu met 8 schatten

6 blokken tofu

100 g varkensvlees

50 g visfilet

50 g gepelde garnalen

2 geweekte Chinese gedroogde champignons

0.5 thl/2 ml zout

1 lepel/15 ml rijstwijn

0.5 lepel/10 ml maïzena

1 lepel/15 ml sojasaus

2 lepels/30 ml oestersaus

2 sjalotten

3 lepels/45 ml olie
  • Omschrijving recept: Vleesvervangers; Chinees (Kanton - Hakka)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Kook de tofu in zout water (1 thl/5 ml per 7.5 kopje/1.5 l water) gedurende 2 minuten om de tofu hard te maken. Snij dan elk blok in 4 driehoeken.

Hak vlees, vis, garnalen, champignons en 1 sjalot grot en meng met zout, rijstwijn, maizena en sojasaus.

Maak in elke tofudriehoek een snee en vul met het mengsel.

Bak de tofu, vleeskant omlaag, 2 minuten, en draia tot alle kanten goudbruin zijn. Voeg oestersaus en een beetje water of bouillon toe en sudder nog 304 minuten.

Garneer met kleine stukjes sjalot.