Tofu met 8 schatten |
|
6 blokken tofu 100 g varkensvlees 50 g visfilet 50 g gepelde garnalen 2 geweekte Chinese gedroogde champignons 0.5 thl/2 ml zout 1 lepel/15 ml rijstwijn 0.5 lepel/10 ml maïzena 1 lepel/15 ml sojasaus 2 lepels/30 ml oestersaus 2 sjalotten 3 lepels/45 ml olie |
|
BereidingKook de tofu in zout water (1 thl/5 ml per 7.5 kopje/1.5 l water) gedurende 2 minuten om de tofu hard te maken. Snij dan elk blok in 4 driehoeken.Hak vlees, vis, garnalen, champignons en 1 sjalot grot en meng met zout, rijstwijn, maizena en sojasaus. Maak in elke tofudriehoek een snee en vul met het mengsel. Bak de tofu, vleeskant omlaag, 2 minuten, en draia tot alle kanten goudbruin zijn. Voeg oestersaus en een beetje water of bouillon toe en sudder nog 304 minuten. Garneer met kleine stukjes sjalot. |
Home > Recepten