Home > Recepten

Inktvisbloemen met broccoli, roergebakken

150 g inktvis

2 kopjes/225 g broccoli

2 sjalotten

2 plakjes gemberwortel

1 lepel/15 ml rijstwijn

1 lepel/15 ml maïzena

2 thl/10 ml zout

1 thl/5 ml suiker

4 lepels/60 ml olie

1 thl/5 ml sesamolie
  • Omschrijving recept: Inktvisgerechten; Chinees (Kanton)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Maak de inktvis schoon: verwijder kop, ruggengraat en inktblaad. Snij op de buitenkant een rasterpatroon. Snij dan in luciferdoosgrote stukjes. Vermeng met 1 gehakt plakje gemberwortel, 1 thl/5 ml zout, rijstwijn en maizena.

Snij de broccoli in roosjes, de sjalot in stukjes van 2,5 cm, en de resterende gember in reepjes.

Verhit 2 lepels/30 ml olie, bak sjalot en gember, dan de broccoli. Voeg suiker en zout toe, roer 2 minuten. Haal alles eruit en leg opzij.

Verhit de rest van de olie, roerbak 1 minuut de inktvis, doe de broccoli erbij en roer goed. Voeg sesamolie toe en serveer.