Inktvisbloemen met broccoli, roergebakken |
|
150 g inktvis 2 kopjes/225 g broccoli 2 sjalotten 2 plakjes gemberwortel 1 lepel/15 ml rijstwijn 1 lepel/15 ml maïzena 2 thl/10 ml zout 1 thl/5 ml suiker 4 lepels/60 ml olie 1 thl/5 ml sesamolie |
|
BereidingMaak de inktvis schoon: verwijder kop, ruggengraat en inktblaad. Snij op de buitenkant een rasterpatroon. Snij dan in luciferdoosgrote stukjes. Vermeng met 1 gehakt plakje gemberwortel, 1 thl/5 ml zout, rijstwijn en maizena.Snij de broccoli in roosjes, de sjalot in stukjes van 2,5 cm, en de resterende gember in reepjes. Verhit 2 lepels/30 ml olie, bak sjalot en gember, dan de broccoli. Voeg suiker en zout toe, roer 2 minuten. Haal alles eruit en leg opzij. Verhit de rest van de olie, roerbak 1 minuut de inktvis, doe de broccoli erbij en roer goed. Voeg sesamolie toe en serveer. |
Home > Recepten