Home > Recepten

Krab met sjalotten en gember

500 g krab (heel)

4-5 gehakte sjalotten

4-6 gehakte plakjes gemberwortel

2 lepels/30 ml rijstwijn

1 lepel/15 ml maïzena

2 lepels/30 ml sojasaus

1 lepel/15 ml suiker

1 lepel/15 ml azijn

4 lepels/40 ml olie

bladgroenten als garnering
  • Omschrijving recept: Schaaldiergerechten; Chinees (Kanton)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Snij de poten en scharen losvan de krab, breek grote krabben in 2 of 3 delen.

Verhit de olie goudbruin, bak de stukken krab, haal eruit en laat uitdruipen.

Doe de sjalot en gemberolie in het restant olie in de wok, voek sojasaus, suiker, rijstwijn en azijn toe. Leng de maizena aan met wat water en bind de saus. Doe de stukken krab er weer bij en roer zodat het goed met saus wordt bedekt.

Garneer met de bladgroenten.