De vier jaargetijden 2 |
|
1 klein blikje mini-maïskolfjes (kan ook met bamboescheuten of jonge worteltjes) 1 bleekselderij 225 g varkensfilet 25 g Chinese gedroogde champignons 3 lepels/45 ml olie 1 thl/5 ml zout 1 thl/5 ml suiker 1 lepel/15 ml sojasaus 2 lepels/30 ml rijstwijn |
|
BereidingDe maïs vertegenwoordigt de lente, de bleekselderij de zomer, het vlees de herfst en de champignons de winter.Week de champignons 20 minuten in warm water en verwijder de harde stukjes. Snij de bleekselderij in kleine stukjes. Laat de maiskolfjes uitlekken (bamboescheuten/worteltjes eventueel kleinsnijden) Verhit 1 lepel/15 ml olie. Roerbak het vlees tot die van kleur verandert. Haal het vlees uit de wok, doe de rest van de olie erin. Voeg champignons, groenten, zout, suiker en varkensvlees toe. Roer een paar maal. Doe dan sojasaus en rijstwijn erbij. Als het gaat borrelen, is het klaar. |
Home > Recepten