Rundvlees met groenten, roergebakken |
|
350 g ossenhaas 1 kopje/100 g broccoli 2/3 kopje/100 g bamboescheuten 3-4 geweekte Chinese gedroogde champignons 2 plakjes gemberwortel 1 wortel 1 thl/5 ml zout 1 lepel/15 ml rijstwijn 2 lepels/30 ml oestersaus 1 lepel/15 ml sojasaus 1 lepel/15 ml maïzena 3 lepels/45 ml bouillon frituurolie |
|
BereidingSnij het vlees dwars op de draad in flinke, luciferdoosjesgrote plakken. Meng rijstwijn, sojasaus, maizena en wat olie en marineer het vlees 10 minuten.Snij de bamboescheuten en wortel in plakjes zo groot als het vlees, en de broccoli in roosjes. Frituur het vlees 1.5 minuut, haal eruit en laat uitdruipen. Giet de overtollige olie eruit op 2 lepels/30 ml na. Verhit tot de olie dampt. Doe dan gemberwortel, broccoli, bamboescheuten, wortel en champignons met zout erbij, roer een paar maal. Voeg dan vlees, oestersaus en bouillon toe. Kook 1 minuut en serveer heet. |
Home > Recepten