Home > Recepten

Cha Shiu 6

1 kg varkensfilet

2 lepels/30 ml Kao Liang brandewijn

3 lepels/45 ml suiker

2 lepels/30 ml lichte sojasaus

1 lepel/15 ml donkere sojasaus

1 lepel/15 ml gemalen gele bonenpasta

3 lepels/45 ml honing
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Chinees (Kanton)
  • Bron: Deh-Ta Hsiung - De Echte Chinese Keuken

Bereiding

Snij het vlees in de lengte in dunne reepjes en marineer 45 minuten in de brandewijn, suiker, sojasaus en bonenpasta. Rooster daarna 30 minuten OF hangend, OF op een rek, in een oven van 200°. Zet een braadlee met water eronder om het vet op te vangen.

Haal het vlees eruit en laat 3 minuten afkoelen. Smeer elk stuk in met honing en zet nog 2 minuten in de oven om te roosteren.



Wordt traditioneel koud geserveerd, maar ook verwerkt in bapao of Yanhzhou gebakken rijst.