Home > Recepten

Sambal goreng kering kentang/tempeh/teri

1 kg geschilde aardappels in smalle reepjes, of 1 kg tempeh in smalle reepjes, of 250 g ikan teri



frituurolie

3 lepels sojaolie

1 kleingesneden ui

4 teentjes knoflook

2 kleingesneden rode lomboks

1/2 thl trassi

1 thl tamarindepasta

100 g gula djawa

2 thl zout
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Vleesvervangers; Visgerechten; Indisch
  • Bron: Martin van Huijstee - Het Indonesich Kookboek

Bereiding

Bak de aardappel, tempeg of ikan teri in hete olie lichtbruin en gaar. Neem uit de pan en laat uitlekken.

Verhit de sojaolie, fruit ui, knoflook, lomboks, trasi en tamarinde al roerend 2 minuten. Voeg gula djawa, zout en 1/2 dl water toe. Laat zachtjes koken tot alle gula djawa gesmolten is.

Bak de aardappelfrietjes, tempeh of ikan teri even in het mengsel.