Home > Recepten

Pollo con arroz (kio, garnalen en rijst)

1 kip (1,8 kg)

7 koppen water

2 preien, in plakken

1 laurierblad

2 takjes peterselie

1 eetl. zout

8 peperkorrels

1½ kop rijst

4 eetl. pindaolie

2 middelgrote uien, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

1½ kop gehakte garnalen

1 kop krabvlees uit blik, zonder baleinen

1 kop gehakte ham

2 theel. korianderpoeder

1 theel. komijnpoeder

½ theel. chilipoeder

¼ theel. foelie

½ kop gehakte, ongezouten pinda’s
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Garnalengerechten; Rijstgerechten; Guyaans
  • Bron: Susan Bensusan - De Zuid-/Midden Amerik.keuken

Bereiding

Doe kip, water, prei, laurier, peterselie, zout en peperkorrels in een grote pot en breng het aan de kook. Draai de vlam laag, sluit de pot en sudder 1¼ uur tot de kip gaar is. Haal de kip eruit en laat haar afkoelen. Zeef en bewaar de bouillon. Verwijder het vel van de kip en snij het vlees in repen.

Breng 3 koppen van de bewaarde bouillon aan de kook. Voeg de rijst toe en roer een keer met een vork. Draai de vlam laag, sluit de pan en kook de rijst ca. 25 min. of tot alle vloeistof is opgenomen. Maak de olie heet in een grote, zware kasserol en bak uien en knoflook goudbruin. Voeg de rijst toe en bak die al roerend lichtbruin. Doe er kip, garnalen, krab, ham, koriander, komijn, chilipoeder, foelie en ca. ¼ kop bouillon bij en meng het goed. Kook het op laag vuur ca. 10 min. of tot de ingredienten door en door heet zijn. Roer regelmatig. Roer er de pinda’s doorheen en serveer het met bijgerechten van gehakte komkommer en chutney.