Home > Recepten

Picadillo 3 (kruidige saus met rundergehakt)

25 g reuzel

1 middelgrote ui, gehakt

700 g rundergehakt

400 g tomaten uit blik, met hun sap

175 g tomatenpuree

75 g rozijnen

2 eetlepels rode wijnazijn

1 tot 6 theelepels chilipoeder

1 theelepel gemalen kaneel

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel suiker

een snufje gemalen kruidnagel

1 tot 3 jalapeño pepers of Spaanse pepertjes, ontzaad en fijngehakt.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes; Mexicaans
  • Bron: Carolyn Dehnel - Mexico : de landelijke keuken

Bereiding

Smelt de reuzel in een grote pan en bak er de ui 5 minuten in. Draai het vuur hoger, doe het rundergehakt in de pan en laat het onder af en toe omscheppen bruin bakken. Voeg de rest van de ingredienten behalve de pepers toe en laat alles zonder deksel 1 ½ uur sudderen. Voeg pas dan de gehakte pepers toe.

Notities

Gebruik dit in Tamales, Tacos, Burritos en in Chiles en Nogada.