Picadillo 3 (kruidige saus met rundergehakt) |
|
25 g reuzel 1 middelgrote ui, gehakt 700 g rundergehakt 400 g tomaten uit blik, met hun sap 175 g tomatenpuree 75 g rozijnen 2 eetlepels rode wijnazijn 1 tot 6 theelepels chilipoeder 1 theelepel gemalen kaneel 1 theelepel gemalen komijn 1 theelepel suiker een snufje gemalen kruidnagel 1 tot 3 jalapeño pepers of Spaanse pepertjes, ontzaad en fijngehakt. |
|
BereidingSmelt de reuzel in een grote pan en bak er de ui 5 minuten in. Draai het vuur hoger, doe het rundergehakt in de pan en laat het onder af en toe omscheppen bruin bakken. Voeg de rest van de ingredienten behalve de pepers toe en laat alles zonder deksel 1 ½ uur sudderen. Voeg pas dan de gehakte pepers toe.NotitiesGebruik dit in Tamales, Tacos, Burritos en in Chiles en Nogada. |
Home > Recepten