Avocadosoep met koriander en Sp.peperjam, kouude |
|
4 - 6 lente-uitjes, schoongemaakt 1 klein bosje verse koriander, goed gewassen en drooggedept 2 rijpe avocado’s, zonder schil en pit 500 ml slappe kippenfond 125 ml dikke room, yoghurt of karnemelk zout versgemalen zwarte peper Spaanse-peperjam )zie recept) |
|
BereidingAvocado komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en groeit nu in diverse gebieden, zoals Israel, Californie en Afrika. In sommige landen, zoals Ghana en Kenia, staat er bij elk huis een avocadoboom en zijn de dorpelingen deze vrucht zat! Pas op met de fond bij deze zacht smakende soep - zelfgemaakt is het beste; als u bouillonblokjes of -poeder gebruikt, wees hier dan zuinig mee want de smaak kan snel gaan overheersen.Hak de lente-ui en koriander fijn in een keukenmachine. Voeg de avocado’s, fond en de room, yoghurt of karnemelk toe en maal tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Dek af en laat koud worden. Doe op elke kom soep een lepel Spaanse-peperjam. |
Home > Recepten