Maïs met tomaten |
|
300 g maïs* 6 tomaten, in kleine stukjes gesneden 6 kerriebladeren** ½ theelepel chilipoeder ½ theelepel mosterdzaad 1 theelepel gemalen komijnzaad (djinten) 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt sap van 1 citroen olie zout * Zie bij diepvriesmaïs de bereidingswijze op de verpakking. Laat maïs uit blik goed uitlekken. ** Desgewenst. |
|
BereidingDe keuken van Kenia draait grotendeels om vleesgerechten, en zelfs arme mensen, die het niet vaak kunnen eten, zullen proberen hun gasten nyama choma (gebraden vlees) voor te zetten. Voor vegetariërs zijn er heel wat bonen, maïs- en eiereschotels, maar deze zullen waarschijnlijk niet op de menukaart van de restaurants staan - dus vraag ernaar! De citroen geeft dit bijgerecht een friszure smaak.Verhit de olie en stoof de tomaten samen met de kerriebladeren (desgewenst), het chilipoeder, mosterdzaad, komijnzaad, de verse koriander, wat citroensap en zout. Dek de pan af en voeg na 10 minuten de maïs toe. Roer alles goed om en laat het geheel nog 5 - 10 minuten stoven tot de smaken zich mooi met elkaar vermengen. |
Home > Recepten