Home > Recepten

Achar van citroen (ingemaakte citroenschil)

de schil van 7 citroenen, in dunne reepjes gesneden

kokend water

2 theelepels mosterdzaad

enkele draadjes saffraan

3 verse rode chilipepers, van de zaadjes ontdaan en fijngehakt

6 eetlepels olie
  • Omschrijving recept: Inmaak, Sausjes; Keniaans
  • Bron: Verandering van spijs - Troth Wells

Bereiding

In 1992 werden in Kenia na 26 jaar de eerste verkiezingen gehouden waaraan meerdere partijen deelnamen. Ze vonden plaats tegen een achtergrond van corruptie, geweld, gebrek aan allerlei gebruiksartikelen en een hoge inflatie. Ondanks deze gelegenheid om president Mois steeds tirannieker wordende regime te verdrijven, viel de oppositie uiteen. En dus heeft de Keniase Afrikaanse Nationale Unie (KANU) nog steeds een meerderheid in het parlement en blijft Moi president.

Ongeveer 80 procent van de bevolking leeft van de landbouw en de belangrijkste gewassen die hier verbouwd worden zijn mas, cassave, bonen en fruit.Dit is een heel populair gerechtje dat wordt gegeven bij bhajias en Kaklo (Gefrituurde bananenhapjes). Voor gebruik moet het een week staan. Pippa Pearce, Londen, Verenigd Koninkrijk.Verwarm de oven voor op 160 C.

Week de reepjes citroenschil 5 minuten in een beetje kokend water.

Stamp intussen het mosterdzaad met de saffraan en de chilipepers in een vijzel. Giet de olie in een kom, voeg het mosterdzaadmengsel toe en roer alles goed door.

Laat de citroenschilletjes goed uitlekken en verdeel ze over een bakplaat.

bak de schilletjes 5 tot 10 minuten in de oven tot ze knapperig beginnen te worden.

Roer de schil door de ingredienten in de kom en doe de achar in een schone glazen pot met schroefdeksel. Bewaar de achar 1 week in de koelkast voor u het gebruikt.Voor 1 dl.