Maïs-chips |
|
150 gr maïsmeel 90 ml volkorenmeel 1 theelepel zout een goede halve theelepel bakpoeder een halve theelepel cayennepeper of chilipoeder 125 ml karnemelk 3 eetlepels olie 2 theelepels grof zout (optioneel) |
|
BereidingRooster 75 gr van het maismeel bij 180 graden in de oven gedurende een kwartier ongeveer.Voeg dit geroosterde meel toe aan het gewone maismeel, de volkorenbloem, zout, bakpoeder en chilipoeder of cayennepeper. Vermeng de karnemelk en de olie goed met deze ingredienten. Kneed en roer net zolang tot het deeg een bal gaat vormen. Leg de bal op een met bloem bestoven oppervlak en kneed nog ongeveer 5 minuten. Verdeel de bal deeg in 2 en rol elk deel uit tot een vierkant met ongeveer een zijden van 30 cm. Strooi er het grove zout over en duw aan. Verdeel elk "vel" nu in ruiten van ong 3 cm of vierkanten of wat je maar wil:-))) Leg deze ruitjes op een ingevet bakblik en bak bij 180 graden ongeveer 15 minuten (tot ze lichtbruin zien). Laat nog 5 minuten afkoelen op het bakblik en laat ze dan verder afkoelen op een rekje oid. Bewaar zoveel mogelijk luchtdicht. Deze hoeveelheid "geeft" ongeveer 200 chips. Opdienen met salsa of avocadodip. Magda |
Home > Recepten