Pompoensoep, Thaise |
|
700 g pompoen (schoongemaakt) 3 eetl. ghee ˝ theel. versgemalen peper 1 eetl. tamari snufje nootmuskaat 3 dl kokend water ˝ l groentebouillon (tablet) 4 eetl. asemwater (tamarinde) 1 eetl. kokosvet (creamed coconut) enkele takjes peterselie of bieslook |
|
BereidingSchil de pompoen, verwijder de pitjes en hak het vruchtvlees fijn.Verhit in een koekenpan de ghee en bak hierin de pompoen gedurende 5 minuten op matig vuur. Breng vervolgens op smaak met peper, tamari en nootmuskaat. Schenk het kokende water erbij, roer even en stoof ca. 8 minuten zachtjes door. Maak intussen bouillon van een tablet en roer hierdoor het asemwater en de pompoenmassa. Voeg ten slotte het verkruimelde kokosvet toe. Serveer warm, bestrooid met fijngehakte peterselie of bieslook. NotitiesHeerlijk bij chapati’s of stokbrood met kant-en-klare kruidenboter. |
Home > Recepten