Zalm met eiermie, Chinese |
|
mespunt kruidnagelpoeder mespunt gemalen kaneel 1 tl bruine basterdsuiker 1 tl geraspte gemberwortel 3 el ketjap manis (sojasaus) 1 teentje knoflook, uitgeperst 2 zalmfilets van ± 150 g 150 g eiermie 1 el sesamolie (flesje Royal Mail) 1 komkommer, in plakjes toefjes verse koriander 1 rode peper, in ringetjes, zaadjes verwijderd |
|
BereidingGrill voorverwarmen op hoogste stand. Marinade: kruidnagel, kaneel, suiker, gember, sojasaus en knoflook mengen. Op met bakpapier beklede bakplaat zalm met 1/3 deel van marinade bestrijken en ± 5 min. laten intrekken. Zalm ± 8 min. onder grill roosteren (niet keren). Daarna met nog 1/3 deel van marinade bestrijken. Mie in kokend water wellen volgens gebruiksaanwijzing, laten uitlekken. In wok olie verhitten en mie ± 5 min. roerbakken. Komkommer en rest van marinade erdoor mengen en meewarmen. Op smaak brengen met zout.Mie over borden verdelen en zalm erop leggen. Koriander en rode peper erover verdelen NotitiesLekker met salade van komkommer en lente-ui. |
Home > Recepten