Bonen met pompoen, roergebakken |
|
500 g witte bonen 2 theelepels zout 2 eetlepels sojasaus 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt 2 eetlepels plantaardige olie 125 g sperziebonen, in stukjes gebroken 150 g pompoen, in blokjes gesneden 3 eetlepels lichtgekleurde sojasaus 1 eetlepel suiker 50 g tomaten, kleingesneden |
|
BereidingDoe de witte bonen in een pan met water en laat ze een nacht staan. Giet ze af en bedek ze met vers koud water. Voeg zout toe en breng ze aan de kook.Laat de bonen 1 uur doorkoken en giet ze vervolgens af. Vermeng de bonen met de sojasaus en laat ze ca. 15 minuten staan. Verhit de olie in een wok of grote braadpan en fruit hierin de knoflook goudbruin. Voeg sperziebonen en pompoen toe en roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan 1¼ deciliter water, lichtgekleurde sojasaus, suiker, tomaten en witte bonen toe. Laat alles nog 5 - 7 minuten zachtjes doorkoken. |
Home > Recepten