Home > Recepten

Ugali (maïspap met groentesoep)

ruim 500 ml water

500 g maïsmeel



GROENTESOEP

50 g boter

1 kg runderbaklappen, in kleine stukjes gesneden

2 eetlepels maïsmeel

1 middelgrote ui, fijngehakt

½ theelepel citroensap

zout

½ theelepel chilipoeder

2 rijpe vleestomaten, fijngehakt

500 g witte of groene kool, geschaafd
  • Omschrijving recept: Soepen; Keniaas
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Ola Olaore - De traditionele Afrikaanse keuken

Bereiding

Breng het water aan de kook en voeg het maïsmeel al roerend toe. Blijf roeren tot er een dikke pap ontstaat. Neem de pan van de warmtebron en blijf kloppen met een houten lepel tot de pap een satijnachtige glans heeft. Dien op bij deze groentesoep.

Verhit de boter in een grote steelpan en bak de stukjes vlees rondom licht goudbruin. Roer het maïsmeel erdoor en laat dit 1 minuut meebakken. Roer de ui, het citroensap, wat zout, het chilipoeder en de tomaten erdoor en laat het geheel nog 3 minuten doorbakken. Spoel intussen de geschaafde kool af en voeg deze samen met 300 ml water aan het vleesmengsel toe. Breng de soep aan de kook en laat hem circa 20 minuten zachtjes doorkoken. Dien direct op met de Ugali.



RE: Ed schreef :

>Volgens mij is het vlees nog niet gaar in 20 min.Heb je het recept gemaakt?



Hmmm, je hebt gelijk, 20 minuten is inderdaad te kort. Ik gebruik recepten meestal alleen als een soort kapstok, om vervolgens te doen wat mij zelf het beste lijkt. Daardoor heb ik helemaal niet gemerkt dat de stooftijd volgens het recept zo kort is. Voor runderbaklappen neem ik minstens drie kwartier. De kool moet er wel pas zo'n 20 minuten voor het eind van de stooftijd bij, anders heeft hij geen beet meer.



Esther