Home > Recepten

Dúmkes

100 gram hazelnoten

150 gr.boter

125 gr. lichtgele basterdsuiker

2 eieren

250 gr. bloem

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel kaneel

1 eetlepel gemalen anijszaad

½ theelepel zout
  • Omschrijving recept: Koekjes; Nederlands (Friesland)
  • Bron: Martine (GG)

Bereiding

De hazelnoten fijnmalen. De boter met de suiker heel schuimig kloppen. Eén voor één de eieren toevoegen en wegroeren. De bloem zeven en in gedeelten met de gemalen hazelnoten en de kruiden bij het beslag scheppen. Als dit moeilijk gaat, het deeg kneden. Het deeg ½ uur afgedekt met folie koel wegleggen. Uitrollen tot een lap met een dikte van 1 cm en hieruit reepjes snijden van 2 bij 5 cm. Deze op een ingevette bakplaat leggen, in een voorverwarmde matig-warme oven. (160 graden C, gasstand 2) schuiven en in 20-25 minuten goudbruin bakken. Als de koekjes uit de oven komen, ze direct aan één kant met de duim indrukken. Op een rooster schuiven en laten uitdampen.