Home > Recepten

Zoete aardappel met tomaat

2 zoete aardappelen, geschild en in plakjes van 1 cm dik gesneden

3 tomaten, in dunne plakjes gesneden

¼ theelepel chilipoeder

olie

zout
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Keniaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Troth Wells - Van andere markten

Bereiding

Zoete aardappelen zijn veelzijdig en bovendien snel gaar. In deze versie komt de zoete smaak naar voren. De tomaten en het chilipoeder zorgen voor een prettige, iets scherpe tegenhanger.



Kook de plakjes zoete aardappel in 5 - 10 minuten tot ze bijna gaar zijn.

Giet ze af.

Verhit de olie in de pan en bak de zoete aardappelen aan beide zijden in de hete olie tot ze mooi aan beide kanten bruin zijn. Breng ze op smaak met wat zout.

Leg de tomaten op de aardappelplakjes, bestrooi ze met het chilipoeder en wat zout. Dien direct op.