Home > Recepten

Pudding, gestoomde

basisrecept.



boter om in te vetten

225 gr zelfrijzend bakmeel

mespunt zout

85 gr fijne tafelsuiker

120 gr boter

1 groot ei

8 eetlepels melk.



Variaties:

3 eetlepels cacao door het basisrecept geeft heerlijke chocoladepudding.



Extra luxe kun je de chocoladepudding maken door er 120 gram fijngehakte noten, en de fijngehakte schil van een sinaasappel door te mengen.



Of neem het basisrecept en schep 3 grote eetlepels jam op de bodem van de puddingvorm.



Hetzelfde, maar dan met 3 grote eetlepels "golden syrup".



Gemberpudding: basisrecept + 1 eetlepel gemberpoeder en 60 gram gehakte gember.



Voor extra lekkere chocoladepudding:

120 g poedersuiker

120 g chocolade

120 g zachte boter

2 lepels melk
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Jamie Oliver

Bereiding

Vet een puddingvorm met een inhoud van 1 liter in. (ik heb een grotere, kan ook). Meng (met mixer of gewoon met de hand) het bakmeel, zout , suiker en de zachte boter. (smelt ik eerst)

Roer er vervolgens het losgeklopte ei en de melk door.

Doe het mengsel in de puddingvorm. Die van mij heeft een deksel, anders kun je er vetvrij papier of een doek of aluminiumfolie omheen binden.

Zet de vorm in een pan met zo veel water dat het tot halverwege de vorm komt. Breng aan de kook en laat ongeveer 2 uur sudderen. Giet meer kokend water in de pan als dat nodig is en zorg dat het water niet van de kook raakt.





Voor een extra lekkere chocoladepudding kun je deze saus er bij maken:

120 gr poedersuiker

120 gr chocolade

120 gr zachte boter

2 eetlepels melk

Doe water in een pan en hang er een kom in.Het water aan de kook brengen, zachtjes laten koken. Doe suiker en chocolade in de kom en roer tot de chocolade gesmolten is.

Neem de pan van het vuur en roer de boter door de chocolade. Roer er vervolgens de melk door.

Giet een kwart van de saus op de bodem van de ingevette puddingvorm.

Bewaar de rest en warm die op wanneer de pudding klaar is, zodat je hem er over kunt scheppen, vlak voor je hem serveert.