Home > Recepten

Aubergines met lavendel geparfumeerd

4 aubergines

2 tomaten

250 g gehakt

2 eieren

125 g magere zachte kaas

2 sjalotten

2 knoflookteentjes

2 takjes lavendel

peper

zout
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Inge (Kruidenmand)

Bereiding

Snij de aubergines door en blancheer ze gedurende 5 min.in gezouten water.Laat uitlekken. Haal het vruchtvlees er uit zonder de schil te beschadigen. Hak het vruchtvlees samen met dat van de tomaten fijn en voeg er het gehakt, de eieren en de zachte kaas bij.

Hak de sjalotten , de knoflookteentjes en de lavendel fijn en meng de helft van dit alles onder het vruchtvlees. Kruid met peper en zout.Vul de aubergines en bestrooi met de overblijvende fijngehakte sjalot, knoflook en lavendel.Laat 30 min.gaar worden in een matig warme oven. (180°).