Home > Recepten

Appel-kruimeltoetje, Jeroen's

1 kookappel

handje diepvries bosvruchten

balsamico

suiker

basilicum

munt (beide vers of anders weglaten)

kaneel



Deegje:

50 g koude boter

3 lepels suiker

4-5 lepels bloem

klein snufje zout
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Jeroen Wijnands

Bereiding

Ik ben vast niet de enige die een dessert in z'n repertoire heeft wat erg simpel is en waar je altijd goede reacties op krijgt. Had ít zondag weer 's gemaakt en alleen maar tevreden kauwende mensen om de tafel. Wie heeft er nog meer zo iets?



Het mijne is:

Jeroen's appel kruimeltoetje (zwaar geinspireerd door Jamie Oliver)



Appel in kleine stukjes snijden. Samen met bosvruchten in kom doen.

Flinke Eetlepel suiker erover. (riet- of basterdsuiker) blaadje basilicum, blaadje munt in fijne reepjes snijden en erbij. Paar druppels balsamico en snufje kaneel erover. Goed roeren en zeker een half uurtje laten staan. Dan even proeven of het niet te zuur is. Denk eraan, het wordt warm geserveerd dus echt zoet moet het ook niet zijn want dat smaakt veel sterker als het warm is.



Geheel in vuurvast, heel licht beboterd schaaltje doen.



Deegje maken van 50 gr. koude boter, 3 el. suiker, 4 a 5 el. bloem, heel klein snufje zout.

Geheel dooreen wrijven tot een kruimelige massa.



Appelmengsel ermee afdekken. In voorverwarmde oven op 220 graden in 20 minuten bakken. Het is klaar als 'ie licht bruin is en de vulling aan de randen bubbelt.

Notities

Serveren met slagroom en of vanille/kaneel ijs.