Home > Recepten

Vierkazensoep

1 deel room

2 delen tuinkruidenbouillon

1 deel herfstbok

1 deel roquefort

2 delen boerenbrie

1 deel roodschimmelkaas

1 deel Boursin

zonodig een beetje arrowroot of maizena

versgemalen zwarte peper

wat roquefort voor garnering

Seranoham

soepstengel
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Tonny Leeflang-Wondergem

Bereiding

Deze soep met "quatre fromages" heeft ons plaatselijk eetcafé regelmatig op de kaart staan: basis is: 1 deel room, 2 delen tuinkruidenbouillon en 1 deel herfstbok,hierin wordt opgelost: 1 deel roquefort, 2 delen boerenbrie, 1 deel roodschimmelkaas, 1 deel Boursin, zonodig een beetje bijbinden met arrowroot of maizena, versgemalen zwarte peper erin, geen zout, vlak voor het opdienen wordt nog wat roquefort over de soep gebrokkeld. Je krijgt er een met Seranoham omwikkelde soepstengel bij. Ongetwijfeld zijn er vele varianten.