Home > Recepten

Notenkoekjes; pittige

250 gram boter

100 gram melk

250 gram patentbloem

10 gram zout

8 gram sambal oelek

25 gram walnoten

25 gram bombaynoten

25 gram amandelen

25 gram hazelnoten

(alle noten licht gebruineerd)
  • Omschrijving recept: Bijgerechten; Borrelhapjes
  • Bron: Jaap Jobse

Bereiding

vooraf de noten fijn malen tot stukjes van ongv. 3mm doe het even in een zeef om de stofrestjes eruit te zeven.



roer de boter samen met het zout en de sambal glad, voeg nu de melk(op kamertemp.) er in scheutjes bij en roer het enigszins luchtig,voeg nu de patent erbij en daarna gelijk ook de noten, hou dit kort dwz niet te lang meer roeren omdat dit in het deeg gluten gaat vormen ,en dit geeft problemen ,zowel met het spuiten alsook is het eindresultaat minder,



spuit nu dopjes op licht besmeerde bakplaten en bak ze op een rustige temperatuur van 170 / 180 graden, let wel op bij het spuiten ,dat je niet te hoge bolletjes spuit,hou ze een beetje laag en breed inplaats van hoge bollen.