Home > Recepten

Kaas-kruidenspatzli/Emmentaler kaasspatzli

400 gr tarwebloem

4 eieren

1 afgestreken tl zout

12 el water

150 gr geraspte kaas

3 el gehakte tuinkruiden

50 gr boter



Voor de Emmentaler spatzli wordt 150 g geraspte Emmentaler gebruikt en geen tuinkruiden
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Duits
  • Bron: Sarah

Bereiding

Tarwebloem in een kom zeven en kuiltje maken in het midden. eieren met zout en water loskloppen, geleidelijk aan bloem toevoegen (opletten dat je geen klontjes krijgt). Als alles is toegevoegd deeg zolang met een houten lepel kloppen tot er belletjes ontstaan. Kaas en tuinkruiden erdoor roeren. Pan met ruim water met zout aan de kook brengen. Deeg door een grove zeef (van snelkookpan of vergiet) in het water duwen. Weer aan de kook brengen, gaar koken (spatzli zijn gaar als ze boven komen drijven), nog 1 keer opkoken, in zeef doen, met koud water afspoelen en uit laten lekken. Boter bruin laten worden en de spatzli hierdoor roeren.



Het Emmentaler recept is hetzelfde op de kaas en de kruiden na, die moeten er NIET doorheen, maar in dit recept worden de spatzli om en om met de geraspte Emmentaler kaas in een ovenschaal gelegd en in de oven warmgehouden (dus niet gebakken, de Emmentaler smelt alleen om de spatzli heen). Ze gebruiken hiervoor 150 gr geraspte emmentaler, kruiden komen er niet meer aan te pas.