Ontbijtkoek 13 |
|
Ingredienten 250 gram bloem 50 gram honing kaneel kruidnagel foelie 10 gram gist 5 gram suiker 1½ dl water Voor de vulling 100 gram kleine kandijklontjes, liefst bruine kandij |
|
BereidingMaak op de gewone wijze een gistdeeg. Laat dit afgedekt rijzen tot het dubbele volume. Kneed het door en voeg de kandijklontjes toe. Vet een kleine vorm in en doe het deeg erin. Laat het afgedekt rijzen in de oven op 50° C tot het dubbele volume. Draai daarna de oven hoger, naar 170° C en bak de koek in ongeveer een uur gaar.Tip Ook deze koek kan in de broodbakmachine gemaakt worden. Kies het programma Basic of Sweet. In plaats van de genoemde specerijen kan ook 1 dessertlepel koekkruiden gebruikt worden. Let erop dat bij het toevoegen van de kandijklontjes de bodem van het BBM-blik kan beschadigen. Neem daartoe voor de laatste keer rijzen het deeg uit het blik, rol het uit, strooi de kandij erin en rol de deeglap weer op. Doe vervolgens het deeg weer terug in het blik zonder de deeghaken en laat uitrijzen en bakken. |
Home > Recepten