Home > Recepten

Kaaswafels

80 gr boter

2 eieren

4 dl melk

250 gr bloem

1 tl bakpoeder

zout, peper

mespunt suiker

250 gr geraspte extra belegen kaas.





VARIATIE: varieer de smaak van de wafels door wat provencaalse kruiden, slakruiden of wat sambal door het beslag te roeren.
  • Omschrijving recept: Wafels
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: poeder

Bereiding

Bereidingswijze laat de boter smelten maar niet bruin kleuren. vermeng de gesmolten boter met de eieren en klop de melk erdoor. zeef de bloem, bakpoeder, 1 tl zout, wat peper, wat nootmuskaat en de suiker boven het eimengsel en strooi de kaas erover; schep alles luchtig door elkaar. verhit het wafelijzer voor; schep per wafel ca. 2 volle lepels beslag in het ijzer en bak de wafels in ca. 6 min. goudbruin en knapperig; draai het wafelijzer halverwege om.