Home > Recepten

Kerstwafels

50 gr roomboter

50 gr boter

80 gr fijne tafelsuiker

1 zakje vanillesuiker

3 eieren

250 gr bloem

2 eetlepels koekkruiden

zout

2 1/2 dl karnemelk

circa 25 gr boter

poedersuiker
  • Omschrijving recept: Wafels
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: ikkes

Bereiding

Bereidingswijze - 50 gr boter en 50 gr margarine met suiker en vanillesuiker romig roeren. - Eieren er een voor een doorkloppen. - Bloem, koekkruiden en zout zeven. - Bloemmengsel en karnemelk afwisselend in delen door boter-suikermengsel kloppen, zodat dik glad beslag ontstaat. - Wafelijzer voor dikke wafels voorverwarmen. - Wafels invetten, aan een kant met beslag vullen en dichtdoen. - Wafels in elektrisch wafelijzer circa 4 minuten bakken, in wafelijzer op fornuis aan elke kant circa 3 minuten - Wafels uit vorm direct met boter bestrijken en met poedersuiker bestrooien. - Warm serveren. - Gebruikt u een wafelijzer met hartvormpjes, dan is het beslag voldoende voor 30 hartjes. Afgekoelde wafels warmt u makkelijk op in een broodrooster.

Benodigdheden

wafelijzer voor dikke wafels