Home > Recepten

Chocoladewafels

50 g melkchocolade

100 g gemalen amandelen

2 eetlepels suiker

4 eetlepels tarwebloem

5 eetlepels cacaopoeder

2 dl melk

2 eierenvoor de saus:

200 ml slagroom

100 g melkchocoladeEn verder: olie voor het wafelijzer.Kan ook gemaakt worden met volkoren tarwemeel.
  • Omschrijving recept: Wafels; Belgisch
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: debvti

Bereiding

Voor het beslag: 50 g chocolade fijnraspen. Met de amandelen en de suiker in een kom doen. De bloem en de cacao toevoegen en alles goed mengen. De melk en de eieren toevoegen en met de mixer tot een taai-vloeibare massa kloppen. De kom afdekken en het beslag 10 minuten laten wellen. Intussen voor de saus de slagroom in een pannetje verwarmen. 100 g melkchocolade in stukjes breken en toevoegen. Op een laag vuur laten smelten en daarbij af en toe door de saus roeren. Het wafelijzer verhitten en met een kwaastje licht invetten. Het beslag met een kleine soeplepel op het wafelijzer gieten en de wafels in 3 minuten per keer bakken.

Notities

Serveertips Lauw of koud opdienen met chocoladesaus. De wafels met slagroom, aardbeien en muntblaadjes garneren. U kunt er ook vanille-ijs bij geven.Tips:

Doe niet te veel beslag op het voorverwarmde wafelijzer, zodat er bij het samendrukken niets uitloopt wat aan de buitenkant kan verbranden.De wafels zijn ook lekkerder met een saus van verse bosvruchten. Druk daarvoor frambozen door een zeef of pureer aardbeien.

Benodigdheden

wafelijzer