Jachtwafels 2 |
|
1 kg bloem 1 soeplepel parelsuiker 75 g verse gist 500 g margarine of boter 6 eieren 1 kop lauw water 1 snuifje zout suiker naar smaak (500 tot 700 g) |
|
BereidingBereidingswijze dit recept is zeker zo'n 30 jaar oud): Giet de bloem in een kom - maak een kuiltje voor de parelsuiker en de verkruimelde gist - met lauw water begieten en de gist laten opkomen (ongeveer 10 minuten) - vervolgens de eieren breken en ze toevoegen aan het mengsel met de margarine of de zacht gemaakte (niet gesmolten!) boter - zout eraan toevoegen - alles goed kneden en laten rijzen tot het volume verdubbeld is (1 tot 1 1/2 uur) - ten slotte met een spatel de suiker eraan toevoegen en het wafelijzer inschakelen (juist de tijd om het deeg te doen > !) - in vorm 4 x 7 bakken. |
Home > Recepten