Home > Recepten

Boerenwafels

200 gram Honig boerencakemeel

2 dl creme-fraiche

50 gram suiker

2 zakjes vanillesuiker

half zakje rozijnen en/of halve appel

3 eieren.
  • Omschrijving recept: Wafels; Nederlands
  • Bron: feggie

Bereiding

Rozijnen weken in warm water en uit laten lekken. Appel kleinsnijden en emt kaneel bestrooien. Mix de creme-fraiche met de suikers romig, dan de eieren erbij, eht boerencakemeel en de rozijnen of appel Mis nog 1 minuut tot het beslag luchtig is

Bereidingswijze Wafels 5 a 6 minuten bakken aan elke zijde. Voor zachte wafels 4 minuten.

Serveertips Bij een echte verwenning serveren met een bolltje ijs erop en partjes appel eromheen. De appel eerst in de pan bakken emt een laagje suiker erop.

Benodigdheden

wafelijzer