Suikerwafels 5 |
|
Beslag 1: 400 g bloem 1 ei 20 g suiker 40 g gist 1 dl melk 10 g kaneel Beslag 2: 300 g boter 100 g bloem 350 g parelsuiker 2 g bakpoeder snuifje zout 1 zakje vanillesuiker |
|
BereidingBereid het eerste beslag gistdeeg volgens het basisrecept en laat het afgedekt tien minuten rijzen. Bereid intussen het tweede beslag door de boter te kneden met de gezeefde bloem , parelsuiker, bakpoeder, zout en vanillesuiker. Meng het met het eerste beslag , dek het af met een vaatdoek en laat nogmaals 20 minuten rijzen. U verdeelt het vervolgens het beslag in porties van ongeveer 75 gram en rolt deze tot worstjes met een lengte van ongeveer 10 cm. Bestrijk het hete wafelijzer met gesmolten boter of olie, leg het deegrolletje erin, klap dicht en bak de wafels goudbruin. Let erop dat de suiker niet verbrandt. Laat de suiker wafels afkoelen op een taartrooster en garneer. |
Home > Recepten