Home > Recepten

Speculaastaartje met amandelen Montignac

110 gram koude boter in stukjes

100 gram volkoren meel

50 gram boekweitmeel

1 theelepel bakpoeder

90 gram fructose (of wat honing maar dat doe ik dan zelf, niet van Montignac maar het is nauwelijks zoet dan)

1 1/2 eetlepel speculaaskruiden

3 eetlepels magere melk

losgeklopt ei

halve amandelen
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Bron: Toor

Bereiding

110 gram koude boter in stukjes snijden door:

100 gram volkoren meel

50 gram boekweitmeel

1 theelepel bakpoeder

90 gram fructose (of wat honing maar dat doe ik dan zelf, niet van Montignac maar het is nauwelijks zoet dan)

1 1/2 eetlepel speculaaskruiden

3 eetlepels magere melk

Kneed een deeg en druk dit in een taartvorm. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en garneer met - halve - amandelen

25 minuten op 140 graden bakken.