Chousels |
|
Men neme: 3 alvleesklieren van vaarzen. 1 ossenstaart. 250 gr schapenborst. 250 gr kalfsborst. 4 uien 4 schapenpoten 1 rundernier 1 vaarzenzwezerik 150 gr gemengd gehakt 250 gr champignons 100 gr boter 1 ei kruidentuiltje 2 kruidnagels peper, zout, notemuskaat 1 flesje geuze-bier 1 borrelglas madeira-wijn. |
|
BereidingDit is een recept dat ik speciaal opdraag aan Stephanie, die België in haar hart draagt:-))))Let op, dit is dus een echt bestaand, ECHT Brusselse specialiteit! Gevoelige zielen lezen dit beter niet.... Bak de grofgehakte ui samen met de ossenstaart in stukken aan in de boter.Voeg er de kruiden aan toe en overgiet met het bier. Laat 2 uur zachtjes sudderen en voeg dan het kleingesneden schapenvlees toe. Laat 20 minuten stoven en voeg dan de ontvette en kleingesneden alvleesklieren toe, het kleingesneden kalfsvlees en de vooraf geblancheerde en bijna gare schapenpoten, de schoongemaakte rundernier en de zwezerik. Laat verder stoven tot alles mooi gaar is. Kneed intussen het gehakt met het ei en wat geweekt brood tot balletjes. Voeg de balletjes er dan bij, tesamen met de champignons en laat nog 15 minuten doorstoven. Roer er de madeira doorheen en serveer met bruin brood. |
Home > Recepten