Home > Recepten

Babi Panggang 18

1 kg Procureurstuk

1 glas droge sherry

6 tenen knoflook

2 theel. sambal oelek

1 ui

2 theel. djahé

2 eetl. ketjap manis

1 eetl. ketjap asin

1 theel. zout

stukje trassie

1 eetl. laos

1 eetl. citroensap

olie

honing

zoetzure saus.
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Wouter van den Berg

Bereiding

Bereiding: Maak de knoflook, ui en de trassie zeer fijn. Meng dit met de rest (behalve de olie en honing) en laat het vlees hier 6 uur in marineren.

Af en toe even omdraaien zodat het er overal goed in kan trekken. Braad het hele stuk vlees in een braadslee aan alle kanten mooi bruin en laat het 45 minuten zachtjes bakken. Af en toe even omdraaien. Snijd het vlees nu in plakken van 3 cm. Maak in een wok een laagje (4 cm) olie goed heet. Bak hierin de schijven vlees krokant. Dep ze af en smeer iets honing aan beide zijden. Snij nu het vlees in repen. Serveer