Home > Recepten

Zalm met geitenkaas in bladerdeeg

250 gr. verse zalmfilet

8 blaadjes diepvriesbladerdeeg

1/2 bosui

1 teentje knoflook

verse basilicum (bosje)

200 gr verse, jonge geitenkaas (of iets als paturain/miree kruidenkaas)

olijfolie

vers gemalen peper en zeezout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Kaasgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Wouter van den Berg

Bereiding

Jawel, het was gisteren weer zaterdag (marktdag hier) dus lekker vis gegeten.



Ik heb het volgende op de gok bijeen gemikt, de hoeveelheden kwamen goed uit:



(dit is voor 2 personen, wel een flinke hap)



Voor 1 portie: Druk 2 blaadjesbladerdeeg met 1 cm overlap goed aan elkaar.

Smeer iets in met olijfolie (houd aan de randen +/-2 cm over), en snipper hierover 3 a 4 blaadjes basilicum. Leg hierop de helft van zalmfilet, strooi peper en zout, brokkel de helft van kaas eroverheen en snipper nog een of twee blaadjes basilicum. Snipper de bosui en de knof en strooi de helft over de zalm. Maak de randen nu nat. Leg nu 2 blaadjes bovenop, druk aan de randen goed aan, vouw randjes op tot aan de vulling en druk goed aan. Prik met een vork in de bovenkant. Smeer in met een losgeklopt ei. Doorloop deze stappen nogmaals voor de 2e portie.



Nu nog 30-40 minuten in de oven op stand 4/5, met de deur een stukje open.

Notities

Erbij hadden we barilla pasta (was daar niet een hele discussie over laatst?

enniewee, ze verkopen het op de markt in Enschede) met een sausje met een restje geitenkaas, de rest van de bosui en 100G oesterzwammen en wat basilicum.