Home > Recepten

Pien Pi Aab/Pekingeend met mandarijnpannekoekjes 2

300 gram bloem

2 tl. suiker

2,5 dl. kokend water

sesamolie

pekingeend

komkommer

lenteui

hoisin saus
  • Omschrijving recept: Eendgerechten; Pannenkoeken; Chinees
  • Bron: Monique Schuiten

Bereiding

Willem-Jan Markerink heeft geschreven: (…) In de restaurants waar ik ben geweest, werd dit gerecht vooral als voorgerecht geserveerd.

Erg lekker, erg bewerkelijk maar verrukkelijk. (…)



De flensjes waaraan je refereert heten mandarijnenpannekoekjes.



Recept Mandarijnenpannekoekjes:

Stort 300 gram bloem en 2 tl. suiker in een kom. Giet er 2,5 dl. kokend water bij. Roer af en toe en laat het mengsel afkoelen tot het lauwwarm is. Kneed het op een met bloem bestoven aanrecht. Dek het af en laat het 30 minuten rusten. Neem 2 afgestreken eetlepels deeg. Maak van ieder stuk een balletje. Rol de balletjes uit tot rondjes met een doorsnee van 8 cm. Bestrijk 1 van de rondjes met sesamolie, en plak het andere erop.Rol ze uit tot een pannekoek van 15 cm doorsnee. Maak op deze manier tien dubbele pannekoeken.

Verwarm een koekepan en bak de pannekoeken 1 voor 1. Draai de pannekoek om,

als er luchtbellen verschijnen, bak dan de andere kant. Oefen met een schone keukendoek druk uit op de pannenkoek: als hij iets bol gaat staan, is hij gaar. Leg ze op een bord, als ze voldoende zijn afgekoeld, trek dan de twee pannekoekjes voorzichtig van elkaar en dek ze af met een theedoek om uitdrogen te voorkomen.



Serveren:

Snijd de eend in dunne reepjes en leg die op een schaal. Leg de komkommer en de lenteuit op een andere schaal. Schenk de hoisin saus in een kommetje. Aan tafel neemt iedereen een pannekoekje, en belegt die met wat hoisinsaus, komkommer, lenteui en tenslotte eend.Vouw de pannekoek daarna tot een envelopje.



Tip: De pannekoeken kunnen enkele uren van te voren gemaakt worden, en op een koele plaats bewaard worden. Verwarm ze in een bamboestoommandje, waarvan de bodem is afgedekt met bijvoorbeeld bananenblad (en serveer ze daar ook in) of in een vergiet met een theedoek erin. Verwarmen in aluminiumfolie in een matig verwarmde oven kan ook.