Home > Recepten

Tandoory-Style Chicken.

1.125gr kipstukken (drumsticks, kipkarbonades, zonder vel)

1 theel zout

1 citroen

4,25 dl yoghurt

1/2 ui, in kwarten

1 teen knoflook

2 cm gemberwortel, geschild, in kwarten

1/2 verse groene peper, in stukken

2 theel garam massala

3 eetl gele voedselkleurstof (desgewenst)

1 eetl rode voedselkleurstof (desgewenst)

partjes lime
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indiaas
  • Bron: Madhur Jaffrey - Indian Cookery

Bereiding

Snijd in ieder kipstuk twee flinke kerven, tot op het bot. Leg alle stukken op een schaal. Strooi er zout over, en het sap van 3/4 van de citroen. Wrijf zout en citroen in het kipvlees, en de kerven. Draai de stukken en doe hetzelfde aan de andere kant. Laat 20 minuten intrekken.

Doe de yoghurt, ui, knoflook, peper en garam massala in een foodprocessor.

Vermaal tot een pasta. Doe dit in een ruime aardewerken of stalen kom.

Bestrijk de kipstukken (desgewenst- mag ook achterwege blijven) met de gemengde voedselkleurstof.

Leg ze met het aanhangend citroensap in de marinade in de kom. Let erop dat de marinade ook in de kerven komt. Dek de kom af en zet 6-24 uur in de koelkast, hoe langer hoe beter.

Verhit de oven op z'n maximum.

Haal de kipstukken uit de schaal, schud de marinade eraf. Leg ze op een bakplaat en bak ze 20-25 minuten of tot ze gaar zijn. Test de gaarheid met een vork. Serveer heet met lime-partjes.

De overgebleven marinade kan bevroren worden en éénmaal opnieuw gebruikt.



In dit recept staat dus de tandoorimarinade omschreven. Ik heb het zelf nog niet uitgeprobeerd, dus ik weet niet of het vergelijkbaar is met de kruidenzakjes. (ik heb indertijd in Engeland potjes "tandoori" gekocht van het merk Sharwoods. Dat mengel hoef je alleen met yoghurt aan te lengen, en dan is het goed. Heb ze nog steeds niet op, doe je lang mee. Als het hier te koop is, absoluut aan te raden)



groeten, Wen