Home > Recepten

Limoncello 1

4 citroenen

2 dl zuivere alcohol

4 el water

2 el citoensap

250 gr suiker

1/2 L brandewijn
  • Omschrijving recept: Drankjes met alcohol; Italiaans
  • Bron: Ronald

Bereiding

4 citroenen die dun -met zo'n speciaal gaatjesmesje) geschild worden en uitgeperst.

Leg de schilletjes in 2 dl zuivere alcohol en sluit het potje af. Laat 24 uur staan.



Zeef het sap en zeef de alcohol en hou deze bij de hand.

Breng in een pannetje 4 el water aan de kook, voeg 2 el citoensap bij en los hierin 250 gr suiker op. Laat alles even doorkoken en afkoelen.

Voeg deze siroop aan het citroensap toe en roer de alcohol en 1/2 L brandewijn toe.

Laat dit in een fles 1 -2 maanden staan en zeef deze troebele vloeistof door een doek of (evt. gewassen) panty.



Hij is direct drinkbaar en minstens een jaar houdbaar (komt bij ons dus niet voor).

Het enige probleem is het goed helder maken door het zeven. Altijd blijft er wel wat spul op de bodem liggen.