Home > Recepten

Parelhoender-teriyaki

450 gr. ontvelde parelhoenderborst in dunne repen gesneden.

Goede olie om te wokken

voor de garnering:

Partensinaasappel en mosterdkers

Voor de marinade:

1 theel. suiker

1 eetl. rijstwijn

1 eetl. droge sherry

2 eetl. donkere sojasaus

rasp van 1 sinaasappel
  • Omschrijving recept: Wildgerechten; Japans
  • Bron: Gerard Massalt

Bereiding

Meng de ingredienten voor de marinade

Doe het vlees in een schaal en begiet met de marinade en laat minstens een 1/2 uur intrekken.

Verwarm de wok met wat sesamolie, haal het vlees uit de marinade en wok het in ongeveer 4-5 bruin en knapperig Haal het vlees uit de wok en houd warm, doe de marinade in de wok en kook dit flink in en doe er even de sinaasappelpartjes bij.

Verdeel het vocht en partjes sinaasappel over 4 borden en verdeel het warmgehouden over de borden, strooi er wat mosterdkers over.