Home > Recepten

Frikadellen

Voor ongeveer 40 stuks (dan kun je even voort......:)



ingredienten



35 gr. boter

1 gesnipperde ui

500 gr. fijngehakt rundvlees

1 tl zout

versgemalen peper

8 el fijn geprakte aardappels (of dezelfde hoeveel gekookte rijst)

2 el dille

mespuntje kaneel poeder

mp.kruidnagelpoeder

1 tl geraspte gember

1 tl citroensap

3 eieren losgeroerd

paneermeel

olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Aantal Porties: 40
  • Bron: Conny

Bereiding

Bereiding:



Fruit de ui in de boter goudgeel. Neem de pan van het vuur en voeg er alle overige ingredienten, op 2 eieren, paneermeel en de olie na, aan toe. Meng alles goed doorelkaar en laat het daarna afkoelen. Kneed het daarna nogmaals goed door elkaar en vorm er balletjes of staafjes van.

Haal de balletjes door het losgeklopte ei en wentel ze vervolgens door het paneermeel. Bak de balletjes of staafjes in de hete olie goudbruin. Laat ze uitlekken en dien ze warm of koud op.