Home > Recepten

Groente-noedelsoep

150 g kipfilet

250 g baby pak-soi

3 lenteuitjes

2 el plantaardige olie [bij voorkeur arachide]

750 ml water of kippenbouillon [ongezouten]

ve-tsin, suiker, zout

125 g dunne eiermie

witte of zwarte peper
  • Omschrijving recept: Soepen; Vietnamees
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Le Ho Minh Tan (ned.bewerking Hans Beekhuizen)

Bereiding

Dit gerecht wordt gegeten als voorgerecht. Het wordt gevolgd door rijst met bijvoorbeeld gestoofde kip.



Snijd de kipfilet in reepjes van 5 mm.

Haal de blaadjes van de pak-soi los, gooi het harde stronkje weg. Was de blaadjes en snijd ze in stukken van ±4 cm.

Snijd de lenteuitjes in stukken van ±4 cm.

Laat een wok of zware pan op matig heet vuur goed heet worden. Voeg de olie toe en laat de olie dampend heet worden.

Roerbak de kipfilet ±30 sec tot de reepjes aan alle kanten wit zijn.

Voeg de groenten toe en roerbak deze 4..5 min.

Voeg water of kippebouillon toe, breng de soep aan de kook en laat de soep in een gesloten pan ±5 min koken.

Breng de soep op smaak met een snufje ve-tsin, een snufje suiker en wat zout.

Voeg de eiermie toe, doe het deksel op de pan, haal de pan van het vuur en laat de mie in 5 min [of volgens gebruiksaanwijzing] gaar worden.

Geef tenslotte nog een paar draaien aan de pepermolen boven de soep.